söndag 20 februari 2011

Underbar söndag

Idag är det en underbar söndag, med runt 20 minusgrader och lätt solsken. Har nu läst ut En underbar torsdag och lutar mig tillbaka inför lördagens träff. Under tiden läser jag Torgny Lindgrens Hummelhonung.

Gott så,

vi syns på lördag!

7 kommentarer:

  1. Ser nu att det står 5 mars här på bloggen. Stämmer det? Jag har för mig att det är nu på lördag. Vad gäller?

    SvaraRadera
  2. Hmm sa vi inte första lördagen varje månad? Alltså den 5 i detta fall?

    SvaraRadera
  3. Vi sa nog på lördag, jag är bortrest den 5Mars om ni väljer att köra då... Jag har några kap. kvar men är på banan för en en diskussion. Skulle vilja att vi väljer ny bok innan jag åker på semester, så jag läser rätt bok denna gång =).

    SvaraRadera
  4. Nu på lördag funkar fint för min del också. Jag ändrar datumet här på sidan.

    SvaraRadera
  5. Jag var inställd på lördag så jag kan också. Kan tipsa om Hummelhonung; Lindgren har ett språk utan dess like. Rena poesin att läsa boken.

    SvaraRadera
  6. Eh!

    Det susade tydligen skapligt i Söndags förträngde helt tydligt att vi skulle träffas, ledsen kamrater. Jag är behov av semester och det närmar sig, vilken bok ska jag ta med?
    Ang. "En underbar Torsdag" så hade ni tydligen en bra diskussion om en bitvis underhållande bok, men vad har den för syfte, vad vill Steinbeck egentligen berätta? jag är inte till bokens ända än, men klart nära och finner inte någon röd tråd eller egentlig handling som är värd berättelsen, men man drar på smilbanden emellanåt. Jag skulle vilja påstå att den berättas som en lång fylla, pendlar mellan förtvivlan, hopp och bra inslag utan att leda till några större världssensationer. Men det kanske är just det han vill berätta???

    SvaraRadera
  7. Ha, jag hoppas verkligen att du får en bra semester. Tror att vi kom fram till att boken främst är karaktärsdriven och på så vis utgör en god historia, fast utan egentlig röd tråd. Slutet knyter väl ihop det lite men förvänta dig inga sensationer. Nästa bok heter Katededralen vid havet, ett fett (!) bokval av Christian. Har inte börjat ännu men den verkar bra. Själv måste jag läsa ut Hummelhonung först.

    SvaraRadera