fredag 4 mars 2011

Äntligen nr.2

Nu har man klivit upp ett trappsteg till...
Examinationsuppgiften till Yrkesetiska dilemman och Professionella samtal är inskickad,
Handelsbolaget Sibirien är registrerat hos bolagsverket - nu är det bara att lära sig hur man driver ett företag, skapa kontakter med socktillverkare och ge sig ut i marknadsföringssvängen.

Ännu en bolagsidé har tagit form: FRISAGA tar steget ut i företagsbranschen och tar över världen med gratis E-böcker till Läsplattor, Ipads, Iphones etc. En fet reklamfinansierad nedladdningstjänst där sveriges alla studenter slipper betala för dyr kurslitteratur, där den nya generationen kan botanisera i klassikernas klassiker, där moderna författare kan ge ut sin litteratur utan förlagsproblematiken och få direkt feedback från sina kunder, där läsaren med ett knapptryck kan hitta liknande litteratur, författarnas inspiratörer o.dyl. Inga dyra mellanhänder eller lagerkostnader. Abbonemangskostnader likt Spotify med fri tillgång till tusentals titlar och utan reklam. Samarbete med tal- och punktskriftsbiblioteket, Akademibokhandeln, Bokus, AdLibris, cdon.com och avtal med förlagen direkt; Bonnier, Natur&Kultur, Studentlitteratur, Prisma, Ordfront, Piratförlaget m.fl.

Ett naturligt steg in i 10-talet.

3 kommentarer:

  1. Sibirien!? Ha, maaaaaan - du borde ha sportlov oftare. Låter sjukt och konstigt, med andra ord INTRESSANT!

    Bra idé där med boktänst a'la Spotify. Återstår väl bara att se hur dessa läsplattor tas emot. För ännu är det väl ingen succé? Men det är ju en briljant idé - hur tar man andra steget?

    SvaraRadera
  2. Jag gillar idén som fan. Ett frågetecken som dyker upp i mitt huvud är. Hur många klassiker, studiematerial osv finns digitalt idag? Eller är det så att det mesta finns digitaliserat redan?

    Hur som helst är det väl bara en tidsfråga och om inte annat borde en sådan här tjänst öka på det arbetet med digitaliseringen.

    SvaraRadera
  3. En sak till... Jobba med konceptet, kontakta programmerare osv. Lägg upp en utvecklingsplan och skriv en affärsplan. Sen säljer du hela skiten för massor av pengar. Behåller lite royalty eller procent på "hyrkostnaden". Jag tror att det är alldeles för komplext och dyrt att genomföra själv.

    SvaraRadera