söndag 10 januari 2010

Minns ni Paddington?

Jaha, det var värst vad det blir barnlitteratur här på Frisaga nu då. Fast det bli mest denna typ av litteratur i julmatsmältningstider. Och det finns en hel uppsjö riktigt dålig sådan, men så finns det som tur är även bra böcker för de minsta.

Minns ni Paddington? Ja, jag fick en rejäl åhå jaja-känsla när dottern rev upp julklappen och sade "titta, en bok". Paddington är den där lilla björnen som hittas med en "ta hand om honom"-lapp på tunnelbanan, och familjen Brown tar med honom hem - och där stannar han. Björnen hittar på hyss och lyckas alltid krångla till det för sig - och så älskar han marmelad. Ha, en alldeles lysande bok om du har en fyr-fem-sex-sjuåring i närheten. Nu har vi läst ut Kalla mig Paddington och kommer förmodligen leta upp fler böcker med den marmeladkladdiga björnen från mörkaste Peru, men som i böckerna har hamnat hos familjen Brown i London. Minns att den gick på teve, som nån slags pedagogisk dockteatervariant.

Nästa högläsningsbok: Nalle Puh, och då snackar vi inte de där färgglada Disneyversionerna utan kapitelböckerna - som också är enormt bra och mycket underhållande med ett och annat filosofiskt inslag.


Ps: ang tidigare inlägg vill jag även säga att Cormac McCartys Vägen är en riktigt bra ruggig jävla kanonbok som ni bara måste, jag upprepar MÅSTE, läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar