tisdag 10 februari 2009

The Heroin Diaries

Läste nyligen ut The Heroin Diaries, vilken består av anteckningar nedklottrade av Motley Crues Nikki Sixx runt 1987. Den som inte läst lysande rock n roll-äventyret The Dirt gör nog bäst i att börja med den, och om sanningen ska fram så tillför dessa (så kallade) dagboksanteckningar inte speciellt mycket. Ja, om man nu inte är särskilt intresserad av just Nikki Sixx.

Det lustiga med den här boken är att Sixx faktiskt satte sig ner och förde dagboksanteckningar trots att han spenderade merparten av året hög som ett hus turnerandes i USA. Det känns lite som efterkonstruktioner - och att medförfattaren Ian Gittins fått skarva en hel del för att få ihop det (eller "fylla igen luckorna" som det heter på bokens baksida).

Det finns underhållande delar i den här boken, och vad som är sant är svårt att säga, men det står klart att Motley Crue och inte minst Nikki Sixx förvandlades till nerknarkade skitstövlar då de slog igenom - och 1987 hade mycket väl kunnat vara deras sista år tillsammans, inte bara för att Nikki Sixx tog en överdos, dog och återupplivades av Slashs flickvän, utan även för att plattan Girls Girls Girls var så in i helvete dålig. Men av någon anledning fick de till några hits och tog sig sedan vidare och lyckades bli ännu större några år senare. Ha, ja ... världen är allt bra underlig. (Kul nördfakta är att MC på 90-talet lyckades övertala dåvarande VD:n för Elektra att köpa loss mastertaperna till sina studioplattor, vilket Elektra gick med på eftersom de ansåg att bandets karriär var över - ett tilltag de säkerligen ångrar idag).

2 kommentarer:

  1. Ska inte du skriva en biografi om din tid som trumslagare i Street Corner Society? Du har ju helt klart upplägget på hur en bra biografi ska skrivas, eller hur?

    Do it!

    SvaraRadera
  2. Ha! Ja kanske - en som ges ut i tre ex. Ha ha ha!

    SvaraRadera